afbeeldink koeienOns Rundvlees komt van de slachterij H. Meijerink. De runderen worden door Meijerink zelf gemest in de directe omgeving van Teuge. Het slachten en uitsnijden gebeurt in Teuge zelf.

Om een constante kwaliteit van het vlees te kunnen garanderen worden in hoofdzaak Belgische Wit- Blauwe runderen geslacht, daarnaast worden ook Piemontese, Blonde d’Aquitaine, en Verbeterd Roodbont runderen geslacht. Voor deze dieren gelden uiteraard dezelfde leefomstandigheden als bij het Belgische Wit- Blauwe rund.

Op verschillende weides in Nederland, graast in alle rust een stoer rund. De Belgische Blauwe ook wel Belgische Witblauwe genoemd. Het is een echte vleeskoe. Het ras dankt haar naam aan de witte vacht met blauwe of zwarte vlekjes. Ze vallen op door hun zware, gespierde bouw, hun edele kop en een zachtaardig karakter. Ze zijn ook uitermate goed geschikt als hobbydieren.
De kalveren van dit Belgische witblauwe ras worden nog in de wei bij de moeder gezoogd.
In de winter staan de runderen in ruime stallen gevuld met een dikke laag stro.
Ruimte, gezond voer, goede verzorging en een natuurlijk kuddeverband zijn de voorwaarden voor het diervriendelijk leven van het Belgische Witblauwe rund.

 

Service

Kom in contact!

Telefoon: 024-3235205
Email: info@hetvleeschlokaal.nl
Website: www.hetvleeschlokaal.nl

Lange Hezelstraat 90A
6511 CM te Nijmegen
Bank: NL42INGB0006857261
KvK: 63474891